Loyale Rebellen en krimp als motor voor beweging

Loyale Rebellen en krimp als motor voor beweging

wo, 22/01/2014 - 13:30 tot 17:30
Krimp geeft ook kansen!
Onderwijskundige strategieën van scholen met krimp gekoppeld aan inzicht in het systeem van het onderwijs rondom krimp.
 
In onze regio zijn er veel scholen die dagelijks kampen met de gevolgen van krimp. En op die scholen proberen leerkrachten samen en/of alleen in hun klas werkbare onderwijskundige oplossingen hiervoor te bedenken. Met meer of minder succes.
 
Sinds januari 2012 is er bij het APS een project geweest dat gericht is op het thema leerlingendaling dat een gevolg is van demografische krimp. Onder de titel ‘minder leerlingen als motor voor beweging’ is er een onderzoek gedaan naar succesvolle oplossingen op onderwijskundig gebied.
 
Tijdens deze Loyale Rebellen koppelt Sander Galjaard van APS de uitkomsten en concrete voorbeelden uit dit onderzoek aan jullie terug. Zo krijgen we zicht op werkbare oplossingen die ons weer inspiratie geven voor onze dagelijkse praktijk.
 
Dus ben je nieuwsgierig naar concrete uitkomsten uit het onderzoek naar onderwijskundige oplossingen om om te gaan met krimp, of ben je nieuwsgierig naar de onderstroom van de veranderingen die gepaard gaan met demografische krimp in de regio, dan ontvangen we je graag bij Loyale Rebellen.
 
De spreker en workshopleiders van deze Loyale Rebellen zijn:
Sander Galjaard, teamleider omgaan met verschillen en consultant APS.
Nicole van der Ouw, teamcoach voor teams om de potentie er uit te
halen die er in zit.
Basisschool De Hoeksteen
Beetslaan 2
9602 AX Hoogezand