Loyale Rebellen nemen je mee op didactisch avontuur

Loyale Rebellen nemen je mee op didactisch avontuur

wo, 27/11/2013 - 13:30 tot 17:30
Loyale Rebellen nemen je mee op didactisch avontuur
Een aanvullende manier om je onderwijs kleur te geven. 
 
Loyale Rebellen starten voor het derde jaar! Zoals je van ons gewend bent ontdek je tijdens iedere aflevering van Loyale Rebellen – in samenspel met elkaar – nieuwe aspecten van leider- en leraarschap.
 
Marcel van der Pol begeleidt al jaren individuen en teams met storytelling en theatertechnieken om les-, presentatie- en leiderschapsvaardigheden te verbreden. Marcel is daarin zeer bedreven en gevierd.
 
In deze workshops staat de docent en zijn/haar lesgeven centraal. Voor Marcel is het didactische doel van een les het uitgangspunt. Elke docent is zelf zijn/haar beste instrument. Allerlei theater- en storytellingtechnieken kunnen de docent helpen zichzelf als didactisch instrument verder te ontwikkelen.
 
Met verhalen kun je leerlingen boeien! Je kunt ze zo verleiden op verschillende manieren met de lesstof om te gaan. Stel je eens voor dat je de tafels van vermenigvuldiging door een verhaal tot leven kunt brengen! Of kinderen veranderen in Romeinen en vergeten nooit meer wat er in de Romeinse Tijd gebeurde…..
 
Met fysieke theatertechnieken kun je aandacht vragen en richten. Je kunt de fantasie prikkelen en de lesstof verbeelden. Je kunt kinderen meenemen op het avontuur dat leren heet.
 
Met veel plezier komt Marcel op 27 november naar ons toe. Hij wil dan graag met de aanwezigen aan het werk. Na een korte inleiding wat storytelling en theater in het lesgeven kan betekenen, gaan we technieken en vaardigheden ontdekken en oefenen.
 
Onmisbare aanvullingen om je dagelijkse werk nog meer kleur te geven!
 
Jufferen Lunsingh
Hoofdweg 13
9337 PA Westervelde