Openbare basisschool in Groningen krijgt predikaat ‘Excellent'

Openbare basisschool in Groningen krijgt predikaat ‘Excellent'

Ook een basisschool in de stad Groningen heeft het predikaat excellent verkregen.

Openbare basisschool Joseph Haydn heeft gisteren  van Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs het predicaat Excellente School gekregen vanwege de uitstekende kwaliteit van het onderwijs.

Het predicaat is onderdeel van de actieplannen die het kabinet in 2011 heeft gelanceerd om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Met het predicaat krijgen scholen de kans om zich te onderscheiden. Het verschil tussen goed en excellent onderwijs wordt vooral door de school gemaakt. Hoe vertalen deze scholen hun hoge ambities naar bovengemiddelde resultaten?

In totaal streden 160 scholen om het predicaat Excellente School en 52 scholen hebben uiteindelijk het predicaat gekregen, waarvan 31 basisscholen en 21 instellingen in het voortgezet onderwijs.

Excellente scholen zijn scholen die over de volle breedte goede resultaten halen, zowel op kernvakken als daarbuiten.

De Joseph Haydnschool heeft het predicaat o.a. ontvangen vanwege deze boven gemiddelde resultaten. Al jarenlang scoort de school ruim boven de norm ( van vergelijkbare scholen) van de onderwijsinspectie. De school stimuleert een zelfstandige en onderzoekende houding van leerlingen.
 

http://www.gic.nl/nieuws/openbare-basisschool-in-groningen-krijgt-predik...

Groninger Internet Courant | dinsdag 05 februari 2013 | 10:35 |