Verslag deel I Loyale Rebellen nemen je mee op didactisch avontuur

Verslag deel I Loyale Rebellen nemen je mee op didactisch avontuur

Marcel van der Pol, een performer over boeiend lesgeven en het loslaten van patronen!!

Hij heeft de Loyale Rebellen op 27 november geëntertaind van de eerste tot de laatste minuut! Centraal thema in zijn werk is mensen en organisaties te helpen in beweging te komen en te blijven, door ze vaste patronen te laten loslaten, andere perspectieven te leren kiezen en nieuwe inzichten te laten ontdekken. Hij gebruikt hier o.a. verhalen voor.

Je verhaal, je leidmotief en toegang tot je creativiteit: de Rover en de Heilige

Marcel vertelde een oud Perzisch verhaal over een Heilige.  De Heilige wil geen leider meer zijn voor zijn achterban en gaat op zoek naar zijn opvolger. De Heilige en de Rover ontmoeten elkaar op een berg in de woestijn. Ze kennen elkaars taal niet, maar gaan met elkaar in gesprek in gebarentaal. Na dit gesprek gaan ze allebei terug naar hun achterban.

De deelnemende Loyale Rebellen werden verdeeld in twee groepen, de Rovers en de Heiligen. Beide groepen kregen de opdracht te bedenken wat er op de berg gebeurd was en wat de Heilige en de Rover hun achterban vervolgens vertelden. Daarna werd een vertegenwoordiger van elke groep gevraagd een performance te geven over wat hun interpretatie was. De Rover verhaalt als hij terug is bij zijn bende, dat hij een andere Rover heeft ontmoet, die hij de baas was. De Heilige meldt zijn volgelingen dat hij DE Heilige heeft ontmoet.

Marcel gebruikte dit verhaal om ons te laten zien dat beiden de werkelijkheid op een andere manier hebben geïnterpreteerd. Ze hebben namelijk allebei een ander leidmotief (je primaire drive, je kijk op de wereld). Als jij je leidmotief doorhebt, ontstaat voor jou de mogelijkheid om daar ook eens vanaf te stappen, “out-of-je-box” te denken, je creativiteit te vinden. Marcel benoemt dit ergens anders als volgt: “Durf te verdwalen en daarna je weg terug te vinden”.